5 perc alatt megtisztíthatja hűtőszekrényét
A hűtőben tárolt élelmiszer egy részét nyersen és hámozatlanul fogyasztjuk, ilyen lehet például a gyümölcs és a zöldség. A hűtő tisztán tartása és az élelmiszer frissen tartása érdekében a hűtőszekrény tárolórészét havonta legalább egyszer ki kell tisztítani. A NoFrost technológiával ez könnyebb, mivel nem kell időt és energiát fordítanunk leolvasztásra: a hideg levegő egyenletesen oszlik el, és meggátolja a jég és dér lerakódását a falakra. Az a legjobb, ha természetes tisztítóanyagokat használunk, például víz és ecet 1:1 arányú keverékét vagy a szódabikarbónát. Csak szórjunk egy keveset a szivacsra, tisztítsuk meg a hűtőszekrény falait, és töröljük le nedves ruhával.
Ragyogóan tiszta sütők
Milyen szagot áraszt sütője? A torta édes illatát, vagy az odaégett étel szagát? Több módszer is létezik arra, hogy sütője tökéletesen tiszta legyen. A legkönnyebb a pirolitikus sütőtisztítás, amely során az egység önmagát tisztítja úgy, hogy 490°C-ra felhevül, és elégeti az ételmaradékokat minden egyes zugból.
Egy másik módszer az Aqualitic rendszer használata, ahol némi vizet öntünk a sütő aljába, beállítunk egy magas hőmérsékletű programot, így az odaégett étel és zsír fellazítható, és könnyen letörölhető. Zsíros tálcák és grillek tisztításához nedvesítse be őket, és szórjon rájuk bőven szódabikarbónát! Várjon 15-20 percet, és nedves ruhával törölje őket tisztára!
Főzőlapok
A kerámia és indukciós főzőlapok tisztítása nagyon egyszerű: spricceljen a felületükre az erre a célra kifejlesztett szerből, és törölje a felületet szárazra! A gázfőzőlapok tisztítása kissé trükkös, mivel az égőfejekről és az öntöttvas-támaszokról kell eltávolítani az elszenesedett és zsíros maradékot. Az Amica gázfőzőlapokon található lapos égőfejjel és ergonómikus serpenyőtartókkal ez a feladat viszonylag egyszerű.