Minek kísérletezni a melegítési hőmérséklettel, pazarolva az időt, és kockáztatva a kiömlést illetve az étel odaégését? Az Amica indukciós főzőlapok olyan megoldást kínálnak, amely lehetővé teszi a hőmérséklet gyors beállítását az aktuális igényeinek megfelelően. A 42⁰C a tökéletes hőmérséklet a vaj vagy a csokoládé olvasztásához. 70⁰C-on felmelegíti a levest és a szószokat. 94 ⁰C-on tésztát vagy rizst főzhet. Élvezze a kényelmet!
Állítsa be a főzési időt, és amikor az idő lejár, a főzőlap automatikusan kikapcsolja a főzőmezőt, és jellegzetes hangot hallat. Az időzítőt visszaszámlálóként is használhatja. Az Amica főzőlappal a lágy főtt tojás soha többé nem lesz kemény főtt tojás. Vonja ellenőrzése alá az idő múlását!
Főzés közben egy pillanatra el kell hagynia a konyhát? A praktikus Szünet funkció kikapcsol minden aktív főzőmezőt, miközben elmenti a beállításokat. A visszatérés után egyszerűen nyomja meg ismét a szenzort és indítsa el a főzőlapot, s nyugodt lehet, hogy az indukciós mező beállításai nem módosultak.
Ez a funkció tájékoztatja Önt, hogy a főzőmező meleg-e, miután eltávolította a fazekat a főzőlapról. Ha a mező hőmérséklete meghaladja a 60°C-ot, a vezérlőpanelen egy H nagybetű jelenik meg. Ha a hőmérséklet 45°C és 60°C között van, a kijelzőn egy kis h betű látható. Növelje a konyhai munka biztonságát!
Nyissa ki és zárja be a hűtőszekrényt, miközben stabil hőmérsékletet tart fenn! A hűtőszekrény hátsó falán található speciális fémlemez kevésbé érzékeny az ajtó kinyitása által okozott hőmérsékleti ingadozásokra. Ez a megoldás nemcsak a termékek frissességének jobb ápolására szolgál a stabil hőmérséklet miatt, hanem energiatakarékosságot jelent és kétségkívül a hűtőszekrény belsejének egy nagyon esztétikus kivitelezését jelenti.
A sütés vagy főzés megkezdése előtt gyakran fel kell melegíteni a serpenyőt vagy a fazekat. Az Amica indukciós főzőlapokban a Gyors melegítés funkciót használjuk, amely gyorsan önmagától felmelegíti az edényt, majd beállítja a melegítési teljesítményt az Ön által beállított szintre.